• Gray Pinterest Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • at_icon

WONING AZ.CA

totaalrenovatie van een ééngezinswoning

locatie:  Heverlee

bouwheer: particulier

status: in uitvoering

Totaal renovatie van een belle-etagewoning met respect voor de bestaande voorgevel/structuur zorgt voor een maximum aan licht en contact met de tuin. Het contact met de tuin is in de bestaande woning wat verloren geraakt door het niveauverschil tussen woonruimte en tuin enerzijds. Anderzijds zorgt de aangebouwde veranda voor een bijkomende buffer tussen woonruimte en tuin.  Het ontwerp moet het contact met de tuin maximaliseren. De woonruimte dient als het ware in de tuin over te vloeien. Hiervoor worden de verschillende woonfuncties trapsgewijs op de benedenverdieping geplaatst. Hierdoor ontstaat er een afdaling van voordeur tot tuin. Aan de voorzijde van de woning wordt de meer private bureau/speelhoek gestoken. Deze kijkt er als het ware over de andere functies uit en door zijn hoger gelegen positie blijft het   de inkijk vanop de andere niveaus eerder beperkt.  De zitruimte bevindt zich centraal in het hart van de woning. Het behoud van de bestaande verdiepingshoogte zorgt hier voor een hoge plafondhoogte waardoor een glaspartij boven de uitbreiding licht brengt tot diep in de kern van de woning doordringt.  De glazen balustrade zorgt voor een maximaal contact tussen keuken en zitruimte. Op de verdieping wordt een grote speelgang gecreëerd die via een vide in contact staat met de keuken op de benedenverdieping.  Op de zolderkamer wordt de master-bedroom onder gebracht. De open dressing, aangrenzende badkamer en grote glaspartij met open zicht naar achter geven de kamer een hoog-suitegehalte.